Csatárpuszta

Cégünk magyar szürke szarvasmarhát tenyészt szabadtartásban. Az állatok szinte egész évben legelőn vannak tartva, a nagy havazások kivételével, de néha még akkor is, illatos füveket, gyógynövényeket legelnek egész életükben. Az állandó mozgás, a gyakori párviadalok és a legelőre alapozott tartási viszonyok következtében testük izmos. Húsuk kevesebb, de az íze zamatos, minősége egyedülálló. Ez a hús különleges csemege. Alacsony zsírtartalmú, faggyúmentes, koleszterinben szegény, de ásványi anyagokban dús. A fajtajellegből kifolyólag sötétvörös, vadhúsra emlékeztet.  Autentikus rostozatú húsa jellegzetes és felismerhető, íze egyedülálló.

Csatárpusztáról:

Kora-középkori település. Társaságunk 1993 óta foglalkozik Csatárpusztán, évszázados hagyományokat követve, környezetkímélő gazdálkodással, állattartással.

A magyar szürkemarha:

Nemzeti kincsünk része - veszélyeztetett őshonos fajta - őseink öröksége.



A vágómarháról:

Cégünknél -többek között- eladásra kerülnek  hímivarú felnőtt szarvasmarhák is. Az állatok szabad tartásban, nagy területeket bejárva töltik napjaikat. A gulyatartás következtében a társadalmi rangsorban levő hely kivívása is sok mozgást jelent számukra. Szilaj, ivartalanítás nélkül tartott hímivarú egyedeink bikák és nem ökrök. Kondíciójukat tekintve inkább tenyészállatoknak, vagy vadon élő állatoknak tekinthetők, mintsem hízó-, vagy hizlalt szarvasmarháknak.

Felnőtt hímivarú szürkemarha 

Itt például egy hároméves, legelőnhízott bika oldalbordadarabjaitól megfosztott oldalasa kerül bemutatásra. Egy ilyen darab felejthetelen kulináris élmény legfontosabb összetevője lehet.

Másodfüves szürkemarha

                                               Csatárpusztai Másodfüves Magyar Szürke Bikaborjú

Csatárpusztán, a Bakony alján, szabadtartásban élnek a szürkemarhák. Egész életüket a legelőn töltik. Tápot nem kapnak, illatos füvek, gyógynövények, télen az idejekorán bekészített szálas takarmány a táplálékuk. Szabadon mozognak, egészségesek. A másodfüves bikaborjú, miután az első nyarát (és esetleg a telet is) anyja alatt töltötte, először tölti nyarát önállóan legelve. Húsa könnyen emészthető, fehérjedús, kalóriaszegény, ásványi anyagokban gazdag, porhanyós. Ez nem tömegétkeztetési termék, hanem az ínyencek számára előállított különleges csemege, egy gasztronómiai élmény alapanyaga.t neque porro quisquam est.