szurkemarha-hus.webnode.hu
Csatárpusztai szürkemarha hús
Üdvözöllek a szürkemarha webáruházban!
Állattenyésztés, Vegyes gazdálkodás, Kereskedelem, Tanácsadás/Consulting Szolgáltatás.
Az állattartás és földművelés mellékfoglalkozásként indult az 1993-ban Magyarországon újonnan alapított Associated Consulting Engineers Bt. tevékenységei között. Társaságunk eredetileg atomerőművek földrengésbiztonságának fejlesztésével alapozta meg jövőjét. Az állattenyésztés a tulajdonosi struktúra családi hagyományaiból eredő, kiegészítő tevékenységnek indult, de a helyzet időközben megfordult: Jelentős állattenyésztés, legelőgazdálkodással párosulva vette át a főszerepet a társaság tevékenységei között.
Társaságunk székhelye és telephelye a Bakony sűrűjében, a világ vége előtt egy lépéssel, zárt üzemi területet képez. Internetes honlapunk egyike azon kevés lehetőségeknek, ahol bepillantást nyerhetünk a nemzeti kinccsé nyilvánított szürkemarhák és komondorok életébe, valamint a hagyományőrző de mégis jövőbemutató agrár környezetgazdálkodásba.
TERMÉKEINK
Egyszerűsítsük le a dolgot. Mondjuk ki: a magyar szürkemarha húsmarha, a cél e fajta kiváló húsának piacra vitele. Amellett, hogy a fajta egyedülálló módon kiemelkedő minőséget tud szolgáltatni, tovább javítja a helyzetet, hogy a fajtajellegből kifolyólag a szürkemarhát általában legeltetéses tartásmódban tenyésztik. Természetközeli módon, kerülve a nagyüzemi, intenzív állattenyésztési technikákat, megoldásokat. A legelőn tartás minden szarvasmarhafajtánál a hús minőségének javulását hozza magával, így van ez a magyar szürke esetében is.
Manapság már egyre többen jönnek rá a szürkemarha-hús valódi értékeire, amelyek közül nem elhanyagolhatóak az egészségtudatos szempontok. Számtalan pozitívuma mellett az első legfontosabb tény, hogy ez a húsfajta teljesen organikus. A magyar szürke húsa már első pillantásra jól megkülönböztethető a többi marhahústól, hiszen lényegesen sötétebb, állaga pedig szárazabb, rostosabb. Ha kezünkbe veszünk például egy szelet szürkemarha-feketepecsenyét, jól látszik a finom márványozottsága. A rostok között kevesebb zsírt (faggyút) tartalmaz, de nagyobb arányban vannak jelen benne a többszörösen telítetlen zsírsavak (omega-3 és omega-6). Ezek fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri megbetegedések elkerülésében. A szürke marha húsa jóval kevesebb vizet tartalmaz a többi húsmarha fajtáénál, igazán "sűrű" alapanyag. Főzéskor nagyon kevés vizet ad le, ezért kevésbé esik össze. Jó tudni, hogy vastartalma még a vörös húsok között is kiemelkedően magas. A legeltetésnek köszönhetően az állatok nem csak füvet, hanem olyan gyógy- és fűszernövényeket (pl. kakukkfüvet, kamillát, rozmaringot, mentát) is fogyasztanak, amelyek egészségesek, és amelyeket konyhánkban is rendszeresen használunk. Ezen aromák mind a zsírokban raktározódnak el, majd főzéskor-sütéskor felszabadulnak. Ennek köszönheti a szürkemarha-hús különleges, vegetális ízét.Egészségtudatos, bio , paleo étrendbe kiválóan be illeszthető hús.
Húsrendelés és átvétel rendje.
2022. november 11-tõl visszavonásig.
Húsátvétel Ácsteszéren, a benzinkút parkolójában,
Fehér mercédesz vitót kell keresni.
Minde szombaton 10:00 és 11:00 között.
Előzetes egyeztetés után.
Házhozszállitás elözetes egyezetetéssel lehetséges.
Kisbéri járasban 10 kg felelett 15 %, 30 kg felett ingyenes.
Egyéb címre megegyezés szerint.
Húsátvétel szombatonként
Hütökocsiból
2887 Ácsteszér , Csatkai út
Telefonszám: 06-20/453-89-04
E-mail
surcsatarpuszta@gmail.com
Húsátvétel
keddenként
Hütökocsiból
9023 Győr,Fehérvári út 3. 17:00-19:00 között.
Telefonszám
+36-20/453-89-04
Húsátvétel
péntekenként
Hütőkocsiból
2890 Tata,Május 1 út a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok parkolójában 17:00-18:00 között.
Telefonszám
+36-20/453-89-04
https://www.szurkemarhahus.com/
Válaszd a "Továbbiak" cimkénél leglrödülõ menübõl a "Webáruház" címszót. Ekkor kattinthatsz rá a kedvenc húsfajtád fényképére, mire megmutatja a rendszer (grammra pontosan és az árat a kilóár alapján kiszámolva) mekkora darabkák várnak a fagyasztóládákban arra, hogy kivászlaszd küzülük a Neked valót.